Ukupno proizvoda za upit

Ukupna cijena:

Egipatski pamuk

Blog   0 Comments
Egipatski pamuk

Kako Vama zvuči riječ egipatski pamuk? Sama riječ pamuk je vrlo jednostavna i uobičajena, ali kada sam čula za egipatski pamuk zazvučalo mi je vrlo primamljivo, nekako luksuzno i kvalitetno. Čuvši za egipatski pamuk odlučila sam malo istražiti o čemu se radi, te koji sve proizvodi se od njega mogu nabaviti i jesu li oni uistinu posebni kao i same riječi. U fazi istraživanja i pronalaska proizvoda koji su dobiveni od egipatskog pamuka, sjedila sam s kolegicom na kavi i spomenula joj proizvode koji su dobiveni od egipatskog pamuka. Kako je u fazi renovacije kuće, prvo što je rekla zamisli kako bi bilo idealno da je većina tkanina s kojima moja koža dolazi u dodir od egipatskog pamuka, zvuči tako luksuzno, zar ne?

Koja je to razlika između egipatskog i drugih vrsta trgovačkog pamuka, koja egipatski pamuk čini posebnim?

Naglasiti treba to, da se egipatski pamuk bere isključivo ručno, pri čemu se manje oštećuju vlakna pamuka koja će kasnije činiti našu odjeću, posteljinu, ručnike i druge brojne proizvode od tekstila. Također egipatski pamuk je načinjen od iznimno dugih vlakna pamuka, te ga ona čine vrlo otpornim, omogućavaju mu bolje upijanje, a u dodiru s našom kožom daju izrazito posebni osjećaj mekoće. Upravo ta duža i finija vlakna čine egipatski pamuk mekšom i fleksibilnijom tkaninom, što dovodi do zaključka da bi našoj koži trebali pružiti poseban osjećaj ugode i zadovoljstva. Je li to stvarno tako, zapitala sam se i odlučila provjeriti. Budući da mi je san izuzetno važan, te si dnevno nastojim osigurati minimalno 7 do 8 sati sna, odlučila sam nabaviti posteljinu načinjenu od egipatskog pamuka. Na tržištu je mnogo proizvoda, te sam tragala za onim koji je napravljen od 100% egipatskog pamuka. I došao je taj dan posteljina od egipatskog pamuka je dostavljena na prag mojih vrata. Nakon što sam otvorila paket i prvi puta došla u dodir s egipatskim pamukom, zaista sam osjetila nešto posebno, uistinu je mekan na neki drugačiji način i u tom trenutku sam znala da će mi pružiti miran i poseban san. Posteljina je odmah oprana, jer se mora isprobati što prije. Krevet je bio spreman i ja sam se ušuškala u njega, tražeći mirne i lijepe snove. Zaista je divno spavati kada ti je koža u dodiru s egipatskim pamukom, tako da to nije mit, ima on u sebi neku čar i zaslužuje zauzeti posebno mjesto na tržištu između drugih vrsta pamuka. Naglasak treba staviti i na veću poroznost egipatskog pamuka, stoga posteljine načinjene od egipatskog pamuka ne zagušuju vašu kožu i san čine lakšim i smirenijim. Stoga, posteljina od egipatskog pamuka se preporučuje svima koji imaju problema sa spavanjem.

Osim što su tkanine izrađene od egipatskog pamuka mekše i finije, one također i imaju duže trajanje od bilo koje druge vrste pamuka, stoga mislim da se isplati uložiti malo više novaca u te proizvode, jer će nam se isplatiti kroz druže vrijeme. Ljudi, kao ljudi se vežu uz stvari i ukoliko imamo proizvode od egipatskog pamuka, nećemo se morati tako brzo od njih odvojiti. Egipatski pamuk je poznat i po visokoj razini čistoće, te boljem upijanju tekućine, što znači bolje da će bolje vezati boje i samim time tkanine će kroz dugi niz godina izgledati svježe, očuvano i novo kao da su tek kupljene.

Vrste pamučnih tkanina

Stavimo malo na stranu sami egipatski pamuk i objasnimo vrste pamučnih tanina, a to su perkal i saten. Iako su oba dobivena od pamučnih vlakana, oni se razlikuju po načina tkanja. Tkanjem pamučnih vlakana za izradu perkal pamuka dobiva se tkanina koja je gusta i jako izdržljiva, dok je satenski pamuk sjajan i gladak. No, treba uzeti u obzir da svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. I perkal i saten ukoliko su načinjeni od egipatskog pamuka su vrlo izdržljivi materijali i kroz dugi period zadržavaju svoju boju, ali po snazi perkal je vođa. Može izdržati veći broj pranja, stoga će biti dugotrajniji. Perkal pamuk načinjen od vlakana egipatskog pamuka je također mekan, te se ne treba bojati gruboće tkanine koja dolazi u dodir s našom kožom. Ako želimo proizvod koji je estetski privlačniji i našem oku ugodniji, a također i našoj koži mekši, definitivno se trebamo odlučiti za satenski pamuk, jer je njegova površina izrazito sjajna i glatka.

Nije lako izabrati pravi komad tkanine, bilo da se radi o posteljini, ručnicima ili odjeći. Danas je tržište zatrpano brojnim sintetičkim tkaninama, koje su povoljnije, no pitanje je jesu li uistinu isplative i za našu kožu „zdrave“. Kupovinom proizvoda od egipatskog pamuka nam je zagarantirana dugotrajnost, stoga mislim da je puno isplativije na duže staze kupiti cjenovno skuplji proizvod, nego posezati za jeftinijim proizvodima, koji su podložni češćem mijenjanju. Osim toga, proizvodi od 100 % egipatskog pamuka, su laički rečeno „zdraviji“ za našu kožu, u sebi nemaju umjetnih materijala i dodataka, koji bih mogli prouzrokovati primjerice alergijske reakcije. Stoga za kvalitetan san, definitivno se preporučuje posteljina od egipatskog pamuka, a za nježnu, očuvanu i ne nadraženu kožu ručnici i odjeća izrađena od egipatskog pamuka. Ovisno o onome u čemu više uživamo možemo izabrati perkal ili saten od egipatskog pamuka, ali izbor je zaista veliki i raznovrstan.

Ova stranica upotrebljava kolačiće radi pravilnog pružanja usluga, kao i u statističke i komercijalne svrhe. Više informacija o našim Pravilima o zaštiti privatnosti.Više informacija

Usporedba proizvoda (0 kom.) Kontaktirajte nas
Please login first

Vaša košarica

Vaša košarica je prazna.